< Naar het nieuwsoverzicht

Redenen voor optimisme over de toekomst van de aarde, aldus Eliant

Dinsdag 21 maart - Begin deze maand stuurde Allicance Eliant een nieuwsbrief waaruit we graag de bevindingen delen. Eliant constateert dat dat ondanks angst en onzekerheid in de wereld, er ook reden is voor optimisme. Mensen verenigen zich en zetten zich met extra energie in voor initiatieven voor een gezonde toekomst van de aarde.

Een voorbeeld: biodynamische landbouworganisaties verenigden zich in Biodynamic Federation Demeter International en, gesteund door onderzoek van Claire-Isabelle Roquebert aan de Universiteit van Lausanne, Zwitserland, voelen ze de verantwoordelijkheid om niet alleen naar economische belangen van landbouw te kijken, maar de sociale verantwoordelijkheid te nemen voor mens en klimaat.

Een ander voorbeeld dat Eliant aanhaalt is de ‘Burgerverklaring voor traditionele, complementaire en integratieve gezondheidszorg’ die ondertekend werd door 300 professionals, patiëntenorganisaties en onderzoeksinstituten. Wij besteedden daar ook aandacht op onze website en aan het feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie ook stappen zet wat betreft traditionele en complementaire gezondheidszorg:

https://www.antroposana.nl/afdelingen/nieuws/478/traditionele-en-complementaire-geneeskunde-aandachtspunt-van-who

Het Hermmes-programma zorgt voor het ontwikkelen van media-wijsheid van kinderen en jongeren in het digitale tijdperk; en tot slot applaus voor de EU-petitie Save bees and farmers, voor het tegengaan van gebruik van onder andere pesticiden, dat 1,2 miljoen handtekeningen kreeg en daarom niet genegeerd kan worden in Brussel.