Agenda

Algemene voorwaarden bij aanmelden voor een activiteit

 • Afmelden is niet kostenloos. Er wordt altijd 25% administratiekosten gerekend.
  Bij afmelden korter dan een week van te voren is geen restitutie meer mogelijk.

Voorwaarden voor plaatsing

 • Plaatsing in deze agenda kan :

  • als er een mogelijkheid is dat leden van Antroposana korting krijgen
   en/of de activiteit gerelateerd is aan antroposofische gezondheidszorg

 • U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen.
 • Antroposana beoordeelt de activiteiten/evenementen die zijn aangemeld en behoudt het recht om  activiteiten niet op de kalender te plaatsen.
 • Verloren tweelingen di 1 sep 2020, 20:00 - 22:00 uur

  De afdeling Eindhoven conformeert zich aan de oproep die op de hele maatschappij gedaan wordt om mee te werken aan het respecteren van de gezondheid van onze medeburgers, met het hanteren van de 1,5 meter norm. 

  Ron Borsboom, traumatherapeut op het gebied voor en tijdens de geboorte

  Eén op de 10 mensen is een alleengeboren tweeling of meerling. Heel vaak wordt dit in de zwangerschap niet opgemerkt. De moeder weet vaak niet dat ze zwanger is geweest van een twee- of meerling. De gestorven meerling wordt door het lichaam geabsorbeerd. In de baarmoeder was je met twee of meer en ineens ben je alleen. In dit leven blijf je steeds op zoek en verlangen naar de ander, de tweeling/meerling broer of zus. Een verliestrauma met als grootste emotie eenzaamheid.

  De effecten van een alleengeboren tweeling of meerling kunne grote gevolgen hebben voor je latere leven. Door contact te maken met dit fenomeen is het mogelijk een aantal klachten op te lossen. Ook de antroposofische duiding zal aan bod komen.

  Het beloofd een interessante lezing te worden!

  Bijdrage:         € 7,50,- inclusief koffie en thee

  Maria Magdalena kerk
  Boschdijk 354
  5622 PA EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com
 • De betekenis van antroposofische medicijnen do 17 sep 2020, 20:00 - 22:00 uur

  De afdeling Eindhoven conformeert zich aan de oproep die op de hele maatschappij gedaan wordt om mee te werken aan het respecteren van de gezondheid van onze medeburgers, met het hanteren van de 1,5 meter norm.

  Lezing door Peter Staal, antroposofisch huisarts

  Antroposofische geneeskunde bestaat honderd jaar. Toch is de verkrijgbaarheid van antroposofische geneesmiddelen moeilijker dan ooit. Vreemd als je ziet hoe werkzaam ze kunnen zijn en hoe bewezen veilig ze zijn en omdat antroposofische middelen in tegenstelling tot reguliere, revitaliserend kunnen zijn. Hoe werken ze en hoe kun je ze verkrijgen?

  Bijdrage inclusief koffie/thee: leden € 5,-; niet leden € 7,50 

   

  Emmauskerk
  Jan van der Wegestraat 2
  5622 JS EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com
 • Paracelsus, inspirator van de antroposofische gezondheidszorg di 22 sep 2020, 20:00 - 22:00 uur

  Voordracht door Elke Bußler, vertaler

  Je zou de 16e eeuwse arts, alchemist, natuurfilosoof en ‘lekentheoloog’ Paracelsus de eerste antroposoof kunnen noemen:
  zijn hele werk draait om de mens, kwintessens van de kosmos. Elke Bußler is al zo’n twintig jaar bezig het werk van Paracelsus te bestuderen, in het Nederlands te vertalen en uit te geven. Zij zal aan de hand van een aantal kernbegrippen het
  mens- en wereldbeeld van Paracelsus schetsen. Paracelsische geneeskunst, zo zal blijken, is in essentie geesteswetenschap.

  Net zoals Steiners geesteswetenschap niet in strijd is met de natuurwetenschap, maar erop voortbouwt, en dat met behulp van waarneming, ervaring en denken, geldt dit ook voor Paracelsus. Een groot deel van zijn werk speelt zich af langs de grens tussen natuur en bovennatuur, waarbij hij altijd naar manieren zoekt om deze duidelijk van elkaar af te bakenen. Tegelijkertijd geeft hij een wegbeschrijving om via de natuurlijke wereld, en verrijkt met de ervaring in de materie, tot een nieuwe beleving van de geestelijke wereld te komen.

   

  De boeken van Paracelsus kunnen ter plaatse worden aangeschaft.

  Bijdrage: 8 euro inclusief koffie/thee

  Aanmelding verplicht voor 12 september bij Henk Verboom, bij voorkeur per email: henkwillemverboom@gmail.com of tel. 06-15054471.

  Bij 'overboeking' bestaat de mogelijkheid dat er een extra bijeenkomst wordt georganiseerd.

  Maria Magdalena kerk
  Boschdijk 354
  5622 PA EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com
 • Biodynamisch moestuinieren za 3 okt 2020, 10:00 - 16:00 uur

  Ontdek de fascinerende wereld van de biodynamische (bd) teelt. Als ervaren bd-moestuinder stel ik je met plezier deze holistische teelwijze voor. Ontwikkeld vanaf 1924 is de bd-teelt de bron van alle biologische land- en (moes)tuinbouw, en de vriendelijkste omgangsvorm met Moeder Aarde.
  Deze dag is zeer geschikt voor bio moestuinders die al enige jaren groen moestuinieren en nieuwsgierig zijn naar de biodynamische werkwijze, waaronder:

  • de zorg voor de bodem en de levenskracht in je gewassen
  • de verbinding kosmos-aarde-mens-dier-plant, ook in jouw tuin
  • de band die je krijgt met al het leven om je heen, van graankorrel tot boom
  • de speciale preparaten voor compost en aarde
  • de Zaai- en plantkalender van Maria & Matthias Thun (en gebruik)

  We nemen genoemde én andere elementen van de BD-teelt onder de loep, van de praktische tot de spirituele kant, van met mest gevulde koehoorns tot de dynamiek van deze bd-teelt, zo sterk verbonden met de enorme krachtvelden tussen aarde en kosmos. Dat onzichtbare is soms moeilijk te duiden, maar is er wel: kijk alleen maar naar de invloed van de maan op getijden, onszelf, de dieren en gewassen!
  Als eerste biologische stroming ter wereld waren de bd-boeren direct al 'circulair' bezig: wat van het bedrijf kwam, moest het bedrijf ten goede komen (plant, dier, mens en het geheel). En: er gold een gezonde balans tussen de opbrengst van het land en het aantal dieren dat je er kon houden. Een uitgangspunt dat je als bd-moestuinder zou kunnen overnemen…
  Erg prettig: binnen de bd-wereld is er ruimte om jouw persoonlijke invulling aan deze teelwijze te geven.
  Kortom: stel je open, leef je in, en maak jezelf en je groene wereld een stuk rijker, ook op spiritueel niveau!

  Leden ontvangen 12,50 euro korting en betalen 82,50 euro.

  De cursus is in Zeist op een inspirerende plek!

  Annulering / Restitutie

  Zodra uw betaling is ontvangen, wordt uw reservering voor de cursusdag defintief.

  Bij annulering geldt: tot 1 week voor de betreffende cursusdatum ontvangt u het cursusgeld retour. Er wordt altijd 25% administratiekosten gerekend. Binnen 1 week voor de cursusdatum is restitutie van het cursusgeld niet meer mogelijk, noch te gebruiken als 'wisselgeld' voor andere activiteiten van Antroposana.

  NB: de cursus gaat niet door bij minder dan 8 deelnemers. Uiteraard hoort u dat zo spoedig mogelijk en ontvangt u het reeds betaalde cursusgeld retour.

  Antroposana
  Boslaan 15
  3701 CH ZEIST

  info@antroposana.nl
  http://www.antroposana.nl

  De kosten voor dit evenement bedragen:

  • lid: € 82,50
  • niet-lid: € 95,00

  Aantal plaatsen beschikbaar: 9 van 15

 • Hooggevoeligheid: is het aangeboren of wordt het ontwikkeld? do 15 okt 2020, 20:00 - 22:00 uur

  Lezing van dr. Zoltan Schermann

  Er lijken steeds meer mensen te zijn die een vorm van Hooggevoeligheid hebben. Er zijn mensen die dit gegeven kunnen inzetten als een talent. Er zijn ook mensen die er op verschillende manieren door gehinderd worden. Dit zie je ook bij kinderen optreden.
  Krijg je de Hooggevoeligheid mee met de geboorte of ontwikkel je dat? Wat maakt dat het bij de één een kracht is en bij de ander een hindernis? Kunnen we kinderen daar bij helpen?

  Plaats : Locatie wordt nog bekend gemaakt , zie antroposofie-eindhoven.nl

  Entree : leden 5 euro, niet leden 7,50 ( alleen contante betaling)

  Als u zich vanavond als lid aanmeld dan betaalt u slechts 5 euro

  Informatie: henkwillemverboom@gmail.com

 • Op adem komen. Hoe doen we dat, in deze tijd? di 27 okt 2020, 20:00 - 22:00 uur

  Avond met Ingrid Bal, logopediste

  De adem verbindt ons met onze binnen en buitenwereld. Welke oefeningen helpen in een tijd waarin menigeen op zijn tenen moet lopen om het leven bij te houden met als gevolg een dysfunctionele ademhaling. Hoe kun je je harmonischer verbinden en balans vinden met  in- en uitademing? Tegelijkertijd heeft dit een positieve invloed op wat ook in de berichtgeving aangeduid wordt als ons immuunsysteem en hoe je daar vanuit de Antroposofische gezondheidsblik inhoud aan kunt geven.

  In deze korte cursus krijg je zowel inhoudelijke informatie over dit thema als een aantal praktische oefeningen. Waarbij we de stem en articulatie met de adem verbinden en energetische oefeningen die helpen de adem op de juiste plek te krijgen.

  Parkeren is via de Frankrijkstraat en de Mathijs de Layenslaan en dan eerste straat links af en dan aan het eind van deze straat.

  Bijdrage: 6 euro, inclusief koffie en thee

  Maria Magdalena kerk
  Boschdijk 354
  5622 PA EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com
 • Kanker do 26 nov 2020, 20:00 - 22:00 uur

  Deze lezing zal worden gegeven door de antroposofische arts:

                                                     HENK BAKKER

  Onder andere ook bekend als columnist in het blad Verwachting van Hans Stolp

  Aan de hand van een aantal casussen uit zijn praktijk zal hij dieper ingaan op het hele proces  van kanker gezien vanuit de huidige wetenschap en de verruiming vanuit de antroposofische geneeskunde, alsmede welke therapieën van belang zijn. Hij heeft zich naast het onderwerp ouderenzorg intensief verdiept in de vele facetten van één van de meest voorkomende ziektes in de moderne tijd.

  Bijdrage: 5 euro voor leden, niet-leden betalen 7,50 euro (alleen contante betaling). Als u zich vanavond als lid aanmeld dan betaalt u slechts 5 euro

   

  locatie wordt nog bekend gemaakt
  EINDHOVEN

  henkwillemverboom@gmail.com
  http://www.antroposofie-eindhoven.nl