Agenda

 

 • Interdisciplinaire basismodule 2023-2024 do 7 sep 2023

  De interdisciplinaire basismodule is het fundament voor elke discipline in de antroposofische gezondheidszorg. Het is een intensieve kennismaking met antroposofische menskunde.

   

  De basismodule start ieder jaar in september.

  Je kunt de basismodule volgen als een intensieve kennismaking met antroposofische menskunde.
  Maar de basismodule is ook een eerste stap naar een verdere professionele specialisatie als antroposofisch zorgverlener.
  Het certificaat Basismodule AAG is een voorwaarde voor deelname aan de opleiding 'Antroposofische Geneeskunde voor artsen' van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA), maar ook voor verdere scholing bij de Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Antroposofische Psychotherapie (NVAP), de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Fysiotherapeuten (Stibaf), de Nederlandse Vereniging van diëtisten werkzaam vanuit de Antroposofie( NVDA) en Plegan opleidingen voor verpleegkundigen en de Beroepsgemeenschap van Psychosociale hulpverleners werkend vanuit de antroposofie (BPHA).

  Een fundament voor elke discipline

  Deze basismodule is een krachtige kennismaking met de antroposofische visie op gezondheidszorg.

  Het doel van deze 20-daagse cursus is om je visie op gezondheid en ziekte te verbreden met antroposofische diagnostiek en behandelmogelijkheden. Dit geeft je direct een rijk palet om in je werk tot creatieve en geïndividualiseerde oplossingen te komen.

  Deze scholing wil bijdragen aan een aandachtige menswaardige zorg gericht op heel de mens.

  Wat kun je verwachten?

  De basismodule biedt je een aantal ontwikkelingsmogelijkheden. Je waarneming wordt verder geschoold en je mogelijkheden tot hulpverlening uitgebreid. Het interdisciplinaire karakter van de module verdiept je menskundig inzicht en versterkt de competenties tot samenwerking.

  Een ander aspect is het ontwikkelen van geschoolde zelfreflectie.

  Vragen als – hoe sta ik in mijn beroep; wat wil ik met mijn talenten; wat verwacht ik voor en van mijzelf? – komen interactief aan de orde. Er wordt ruimte gemaakt voor het vinden van eigen motieven en intenties.

  Na de basismodule is je visie op gezondheid en ziekte  verbreed. Bij het bevorderen van gezondheid heb je nu handvatten om rekening te houden met ontwikkelingsaspecten van jezelf en je cliënten. Dat geeft je werk meer zingeving en diepgang.

  Welke didactische vormen worden gehanteerd?

  Didactische vormen die ingezet worden zijn: waarnemingsoefeningen, interactieve colleges menskunde, kunstzinnige activiteiten, biografisch werk, casuïstiekbesprekingen, zelfstudie, werkgroepen en intervisie. Deze verschillende werkvormen maken de cursus interessant en levendig. Je eigen ervaringen vormen de basis voor het leren en ontwikkelen van nieuwe inzichten en vaardigheden. De colleges worden gegeven door bevlogen docenten met een ruime ervaring in de gezondheidszorg

  Modulecoördinatie

  Hannie Bakker (fysiotherapeut, biografisch coach) en Guus van der Bie (arts)

  Meer informatie, klik hier

  Antropia
  Hoofdstraat 8
  3972 LA Driebergen

  info@hetnieuwegoud.nl
  http://www.hetnieuwegoud.nl

 

Algemene voorwaarden bij aanmelden voor een activiteit

 • Afmelden is niet kostenloos. Er wordt altijd 25% administratiekosten gerekend. Bij afmelden korter dan een week van te voren is geen restitutie meer mogelijk.

Voorwaarden voor plaatsing

 • Plaatsing in deze agenda kan :

  • als er een mogelijkheid is dat leden van Antroposana korting krijgen
   en/of de activiteit gerelateerd is aan antroposofische gezondheidszorg

 • U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen.
 • Antroposana beoordeelt de activiteiten/evenementen die zijn aangemeld en behoudt het recht om  activiteiten niet op de kalender te plaatsen.