< Naar het nieuwsoverzicht

Aspirant bestuurslid Antroposana stelt zich voor

Zaterdag 8 maart - In juni wil het bestuur graag Marjolein Doesburg-van Kleffens voordragen als bestuurslid. Zij stelt zich kort voor.

Mijn naam is Marjolein Doesburg-van Kleffens, ik ben 44 jaar oud, getrouwd met Paul en moedMarjolein Doesburg - van Kleffenser van 3 kinderen.

Naast de chemie in mijn gezin ben ik ook geïnteresseerd in de chemie in de mens; als specialist laboratoriumgeneeskunde (klinisch chemicus) in een perifeer ziekenhuis ondersteun ik artsen bij het stellen van diagnoses, het bepalen van prognoses en het beoordelen van het effect van behandeling met behulp van de resultaten van (o.a.) het bloedonderzoek dat op ons laboratorium wordt verricht. Daarnaast ben ik als hoofd van het laboratorium, stafbestuurslid en medisch manager ook actief op het vlak van de chemie tussen mensen.

Mijn interesse op het vlak van chemie en gezondheidszorg gaat verder dan de chemie van de moleculen in ons lichaam. Zo vind ik bijvoorbeeld ook dat preventie en zelfhelend vermogen nog niet de (publieke) aandacht krijgen die ze verdienen. De antroposofische visie op de mens, die ik o.a. via het antroposofisch consultatiebureau, de vrije school van onze kinderen en de basisopleiding antroposofische geneeskunde heb leren kennen, biedt hiervoor mooie handvaten.
Dat is één van de belangrijke redenen dat ik Antroposana samen met al haar leden graag mee wil helpen deze visie op gezondheidszorg meer in het collectieve bewustzijn te krijgen.

Wij hebben samen de kracht om het huidige paradigma, de reductionistische, materialistische visie op gezondheid (die ook veel goeds heeft opgeleverd), te transformeren naar een meer geïntegreerde kijk op de mens (met alle daarmee samenhangende gevolgen op gebied van de gezondheidszorg). Dat is mogelijk op het moment dat we ons als (toekomstige) zorgconsumenten verenigen en ons daaraan committeren. Daar ga ik voor!