< Naar het nieuwsoverzicht

Teken en deel petitie voor pesticideverbod

Dinsdag 30 januari - In november had de EU niet de daadkracht om glyfosaat te verbieden in de reguliere landbouw. Er werd gestemd voor een verlenging van tien jaar langer groenten en fruit bespuiten met deze pesticide. Terwijl alle wetenschappelijke bewijs bestaat dat glyfosaat de gezondheid van mens, dier, plant en bodemleven verder verzwakt. En ondanks dat 1,1 miljoen EU-burgers nadrukkelijk vroegen om een verbod.

Nederland onthield zich van stemming. België toont meer moed: als kersverse EU-voorzitter zet België het dossier meteen terug op de agenda met een nieuw wetsvoorstel dat in december uit de grond gestampt is. Je kunt Nederlandse politici hierover rechtstreeks e-mailen via de oproep van alliantie Save Bees and Farmers. Laten we samen zorgen voor nóg meer reacties. Teken en deel!

https://www.savebeesandfarmers.eu/eng/

Waarom deelt Antroposana dit bericht? De actie van Save Bees and Farmers gaat (uiteindelijk) over het borgen van de gezondheid van mens, dier en aarde. Glyfosaat wordt door wetenschappers in verband gebracht met het ontstaan van kanker en parkinson. Met meerdere deelnemers van deze alliantie voelen wij ons verwant: https://www.savebeesandfarmers.eu/eng/about-us/our-alliance/ Ook boeren uit de Biologisch Dynamische landbouw hebben last van reguliere bespuiting: het treft hun bijenvolken op grote schaal. Daarom worden pesticiden als glyfosaat niet gebruikt in de BDlandbouw.