< Naar het nieuwsoverzicht

Antroposana op Waldorf Festival

Dinsdag 16 mei - Antroposana was aanwezig op het Waldorf Festival, dat op 10 en 11 juni plaatsvond op het terrein van de Vrije School in Driebergen. De eerste editie van vorig jaar was zo succesvol, dat dit feest een jaarlijkse traditie belooft te worden. Op zaterdag 10 juni stond Antroposana met een kraam waar veel interessante informatie te halen was.

We organiseerden een proeverij waar bezoekers zelfgemaakte kruidenboter en pesto op een sneetje stokbrood konden proeven, die gemaakt waren van bekende, overal groeiende kruiden zoals brandnetel, zevenblad, daslook en kleefkruid. Dit zijn kruiden die waardevolle mineralen en vitaminen bevatten. Het gesprek ging vaak over wat je zelf kunt doen voor je gezondheid en die van je kinderen. Vooral als die laatsten weinig groenten willen eten, is het een aanrader om diverse kruiden uit bos en weide door het eten te mengen.

Dit thema sluit aan op een van de uitgangspunten van Antroposana: wat kun je zelf doen om met gezondheid en ziekte om te gaan en hoe kun je het zelfgenezend vermogen van je lichaam ondersteunen. We hebben vele exemplaren van ons mooie en informatieve magazine Ita uitgedeeld en veel festivalbezoekers hebben zich aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Op het festival worden lezingen gehouden, workshops gegeven en er staan vele kramen waar bezoekers zowel inspiratie op kunnen doen als spulletjes kunnen kopen.

Kon je dit jaar niet naar het Waldorf Festival gaan of wist je niet dat het er was? Let dan op de website en onze nieuwsbrief voor informatie over het festival van volgend jaar!