Verzoek patient antroposofisch medicament aan reguliere huisarts

Als een antroposofische huisarts met pensioen gaat en het haar/hem niet lukt om voor de praktijk een antroposofische opvolger te vinden, kan dat lastig zijn voor de patiënt.

Om een andere antroposofische huisartsenpraktijk te zoeken kan men gaan zoeken met behulp van onze pagina zorgzoeker, maar mogelijk is er geen antroposofische praktijk in de buurt en is men toch aangewezen op de reguliere huisarts die de praktijk overneemt. Hoe kom je dan aan antroposofische geneesmiddelen en/of herhaalrecepten?

Om patiënten te helpen bij de vraag aan hun nieuwe reguliere huisarts om een antroposofisch (herhaal)recept voor te schrijven, is onderstaande brief opgesteld door de beroepsvereniging van antroposofische artsen (NVAA) en de patiëntenvereniging Antroposana. Deze brief staat op de websites van beide verenigingen en kan daar gedownload worden. We hopen dat dit helpt om de nieuwe reguliere huisarts te bewegen om  antroposofische geneesmiddelen voor te schrijven als de patiënt daar om vraagt.

Download hier de brief

Word lid

Word lid en ontvang 3x per jaar ons inspirerende ledenmagazine Ita. Ook ontvang je 4x per jaar onze nieuwsbrief met nieuws over antroposofische gezondheidszorg en tips over bijeenkomsten en conferenties. Antroposana strijdt voor behoud van antroposofische gezondheidszorg en daar hebben we je steun bij nodig. Want met jouw steun is deze zorg er voor iedereen!