Zorgzoeker

Via deze zorgzoeker kunt u Antroposofische artsen en behandelaars zoeken in uw eigen regio:

Sectoren

De antroposofische gezondheidszorg bestaat uit meerdere sectoren: de huisartsgeneeskunde (eerste lijn), consultatiebureaus, bedrijfsgeneeskunde en schoolartsendiensten, met daarnaast een rijkgeschakeerde tweedelijnszorg.

Praktijken en therapeutica

De huisartsen werken in zelfstandige praktijken, of in zogeheten therapeutica samen met verschillende andere disciplines. Een therapeuticum is een antroposofisch multidisciplinair gezondheidscentrum, ontstaan vanuit het verleden, toen een multidisciplinaire aanpak nog niet zo gewoon was. Huisartsen werken er samen met verschillende behandelaars en therapeuten: kunstzinnige therapie, euritmie, antroposofische fysiotherapie etc. Van de meer dan 10.000 in een vaste praktijk werkende huisartsen in Nederland, zijn er ruim 50 werkzaam als antroposofisch huisarts. De vraag is groot, en steeds meer artsen verlangen naar verdieping. Dus het aanbod zal zeker gaan groeien!  Daarnaast zijn er ongeveer 15 consultatiebureaus voor baby’s en kleine kinderen tot vier jaar.

Tweedelijnszorg

De antroposofische tweedelijnszorg strekt zich uit van geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verslavingszorg tot aan ouderenzorg en zorg aan cliënten met een beperking. Deze laatste zorgvorm kan zowel een ontwikkelingsbeperking als een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn.

Hoe zoek ik zorg?

Antroposofische zorgverleners zijn verenigd in de brancheorganisatie NVAZ. Ben je op zoek naar een antroposofische zorgverlener bij jou in de buurt, dan kun je eerst hier zoeken. Je kunt ook hier kijken of in de digitale zorggids.

Word lid

Word lid en ontvang 3x per jaar ons inspirerende ledenmagazine Ita. Ook ontvang je 4x per jaar onze nieuwsbrief met nieuws over antroposofische gezondheidszorg en tips over bijeenkomsten en conferenties. Antroposana strijdt voor behoud van antroposofische gezondheidszorg en daar hebben we je steun bij nodig. Want met jouw steun is deze zorg er voor iedereen!