Zorgverzekering

Antroposana is voortdurend in gesprek met de zorgverzekeraars om te zorgen dat de antroposofische zorg zo goed mogelijk ondersteund wordt. Via u maar ook uit onderzoek blijkt telkens weer welke meerwaarde deze zorg biedt. Gedurende een lange tijd merken we in de contacten met de zorgverzekeraars dat de kennis en interesse in de antroposofische zorg bij de zorgverzekeraars steeds verder afneemt. Zorgverzekeraars concentreren zich meer en meer op het standaardiseren van hun producten en het zo scherp mogelijk inkopen van zorg en medicatie. Hoe zorguitgaven, zowel in de basis als aanvullende verzekering, beheerst kunnen worden, door het op een goede manier inzetten van complementaire zorg, ligt momenteel geheel niet meer in het interessegebied van de zorgverzekeraars.

Zorgkiezer (in onderhoud)

Antroposana-leden kunnen mee op de collectiviteit van Antroposana bij AON. Kijk op www.aon.nl/vergelijken .

 • U tikt in: www.aon.nl/vergelijken
 • Er verschijnt een scherm ‘korting via uw werkgever of vereniging’: u tikt in ‘antroposana’ en drukt op de oranje knop met de tekst ‘bereken’
 • U drukt op de oranje knop met de tekst ‘vergelijk uw zorgverzekering’
 • U tikt uw geboortedatum in
 • U drukt op de oranje knop met de tekst ‘aanbieders vergelijken’
 • U ziet een ovezicht van de premies van de basisverzekeringen van de zorgverzekeraars
 • Links in het scherm kunt u keuzes maken, zoals bijvoorbeeld de minimale vergoeding die u wenst voor alternatieve geneeswijze.
 • U maakt uw keuze door op het pijltje te drukken en het bedrag aan te klikken waar uw voorkeur naar uitgaat.

Alternatieve geneeswijzen

Het overzicht verandert. U ziet een overzicht van de premies van de basisverzekering, gecombineerd met de aanvullende verzekering.

Als u een tandartsverzekering wenst maakt u uw keuze door op het pijltje te drukken en het bedrag aan te klikken waar uw voorkeur naar uitgaat.

Tandarts

Het overzicht verandert. U ziet een overzicht van de premies van de basisverzekering, gecombineerd met de aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.

 • U kunt uw keuzes telkens aanpassen, totdat u het gewenste pakket heeft samengesteld.
 • U druk op de oranje knop ‘aanvragen’ achter de zorgverzekeraar die u kiest
 • U drukt op de oranje knop ‘afsluiten’
 • U doorloopt het aanvraagproces stap voor stap en beantwoordtde gestelde vragen
 • U drukt op de oranje knop ‘afsluiten’

 

 

 

Einde Antroposanapolis Avero-Achmea

De hierboven beschreven ontwikkeling heeft ertoe geleid dat Antroposana besloten heeft vanaf januari 2019 te stoppen met het aanbieden van de Antroposanapolis via Avero-Achmea, omdat het onderscheidend vermogen onvoldoende is.

Belangrijk om te melden is dat zorgverzekeraars nog steeds vergoedingen bieden voor antroposofische zorg. Iedere zorgverzekeraar doet dit op zijn eigen wijze. Indien u geïnteresseerd bent in een aanvullende verzekering met antroposofische dekking, hangt het dus van uw persoonlijke omstandigheden af welke zorgverzekeraar het beste bij u past.

Antroposana werkt samen met Aon (voorheen Flexis Benefits), de specialisten van Aon zijn er om uw vragen te beantwoorden. Wilt u nadere informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van Aon. Zij zijn alle werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 030 – 694 28 21 en staan u graag te woord. Op 24 en 31 december zijn zij er tot 16 uur. Mocht u liever uw vraag per mail willen stellen dan kunt u deze mail versturen naar: antroposanapolis@flexisgroep.nl.

Tijdens gesprekken die we hebben met de zorgverzekeraars, blijkt telkens weer hoe belangrijk het is dat gebruikers van de antroposofische zorg zich goed organiseren. Hoe meer mensen zich aansluiten bij Antroposana hoe makkelijker het is om goed te kunnen onderhandelen. We blijven in gesprek met de zorgverzekeraars om uw belangen te behartigen en hopen zo voor de toekomst meer draagkracht te creëren.


Wilt u een vergelijking maken van zorgpolissen?

Dat kan. Op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/antroposofische-geneeskunde vindt u een overzicht van zorgverzekeraars die antroposofische zorg hebben opgenomen in een aanvullende verzekering.

Indien u wilt weten welke aanvullende verzekeringen euritmietherapie vergoeden, raadpleeg dan: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/euritmietherapie

Altijd het laatste nieuws over de Antroposanapolis in uw mailbox

Meld u aan voor de Antroposana email-nieuwsbrief zodat u tijdig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen​. 


Polisvoorwaarden 2018

De polisvoorwaarden voor de oude aanvullende verzekering.

In 2018 kunt u 50 euro als extra vergoeding inzetten voor een consult bij een therapeut die niet (geheel) onder de dekking van de verzekering valt of voor complementaire/antroposofische geneesmiddelen die niet geregistreerd zijn in de G-standaard. U kunt uw declaratie, samen met de afwijzing van Avero Achmea, sturen aan: Aon Nederland, t.a.v. Harold Tjaden. Postbus 90164, 5600 RT Eindhoven. U kunt de ingescande declaratie en afwijzing ook mailen aan: htjaden@aon.flexisgroep.nl


Heeft u een vraag?

Voor vragen over de zorgverzekering, het afsluiten van een zorgverzekering of het wijzigen van een zorgverzekering, kunt u terecht bij onze adviseur. Een team van zorgverzekeringsspecialisten staat klaar om u van dienst te zijn.
Antroposana werkt samen met Aon (voorheen Flexis Benefits), de specialisten van Aon zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u nadere informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van Aon.

Zij zijn alle werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 030 – 694 28 21 en staan u graag te woord.

Op 24 en 31 december zijn zij er tot 16 uur. Mocht u liever uw vraag per mail willen stellen dan kunt u deze mail versturen naar: antroposanapolis@flexisgroep.nl.