De Antroposanapolis: informatie over het zorgcollectief voor Antroposanaleden per 1 januari 2019

Antroposana is voortdurend in gesprek met de zorgverzekeraars om te zorgen dat de antroposofische zorg zo goed mogelijk ondersteund wordt. Via u maar ook uit onderzoek blijkt telkens weer welke meerwaarde deze zorg biedt. Gedurende een lange tijd merken we in de contacten met de zorgverzekeraars dat de kennis en interesse in de antroposofische zorg bij de zorgverzekeraars steeds verder afneemt. Zorgverzekeraars concentreren zich meer en meer op het standaardiseren van hun producten en het zo scherp mogelijk inkopen van zorg en medicatie. Hoe zorguitgaven, zowel in de basis als aanvullende verzekering, beheerst kunnen worden, door het op een goede manier inzetten van complementaire zorg, ligt momenteel geheel niet meer in het interessegebied van de zorgverzekeraars.

De hierboven beschreven ontwikkeling heeft ertoe geleid dat Antroposana besloten heeft vanaf januari 2019 te stoppen met het aanbieden van de Antroposanapolis, omdat het onderscheidend vermogen onvoldoende is.

Belangrijk om te melden is dat zorgverzekeraars nog steeds vergoedingen bieden voor antroposofische zorg. Iedere zorgverzekeraar doet dit op zijn eigen wijze. Indien u geïnteresseerd bent in een aanvullende verzekering met antroposofische dekking, hangt het dus van uw persoonlijke omstandigheden af welke zorgverzekeraar het beste bij u past.

Antroposana werkt samen met Aon (voorheen Flexis Benefits), de specialisten van Aon zijn er om uw vragen te beantwoorden. Wilt u nadere informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van Aon. Zij zijn alle werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 030 – 694 28 21 en staan u graag te woord. Op 24 en 31 december zijn zij er tot 16 uur. Mocht u liever uw vraag per mail willen stellen dan kunt u deze mail versturen naar: antroposanapolis@flexisgroep.nl.

De komende weken zullen we u regelmatig informeren over zorgverzekeringen voor 2019 en hoe wij u, samen met Aon, het beste kunnen ondersteunen.

Tijdens gesprekken die we hebben met de zorgverzekeraars, blijkt telkens weer hoe belangrijk het is dat gebruikers van de antroposofische zorg zich goed organiseren. Hoe meer mensen zich aansluiten bij Antroposana hoe makkelijker het is om goed te kunnen onderhandelen. We blijven in gesprek met de zorgverzekeraars om uw belangen te behartigen en hopen zo voor de toekomst meer draagkracht te creëren.


Wilt u een vergelijking maken van zorgpolissen?

Dat kan. Op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/antroposofische-geneeskunde vindt u een overzicht van zorgverzekeraars die antroposofische zorg hebben opgenomen in een aanvullende verzekering.

Indien u wilt weten welke aanvullende verzekeringen euritmietherapie vergoeden, raadpleeg dan: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/euritmietherapie

Altijd het laatste nieuws over de Antroposanapolis in uw mailbox

Meld u aan voor de Antroposana email-nieuwsbrief zodat u tijdig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen​. 


Polisvoorwaarden 2018

De polisvoorwaarden voor de oude aanvullende verzekering

Heeft u een vraag?

Voor vragen over de zorgverzekering, het afsluiten van een zorgverzekering of het wijzigen van een zorgverzekering, kunt u terecht bij onze adviseur. Een team van zorgverzekeringsspecialisten staat klaar om u van dienst te zijn.
Aon, telefoonnummer 088-626 06 06.

Specialisten: Debora Boef en Harold Tjaden.

Vragen over declaraties: Debora Boef.

Of mail naar antroposanapolis@flexisgroep.nl.