< Naar het nieuwsoverzicht

SEKEM Health on Wheels doet goed werk in Egypte

Dinsdag 9 november - SEKEM is opgericht met het idee van duurzame ontwikkeling en teruggeven aan de gemeenschap. Health on Wheels maakt deel uit van SEKEM’s concept voor integrale gezondheidzorg dat het menselijk welzijn in haar geheel goed probeert te begrijpen en ook preventief bevordert. SEKEM wil de gezondheidszorg structureel verbeteren en het hoge aantal ziektegevallen in Egypte helpen verminderen. ‚Äč

SEKEM Health on Wheels

Concreet gaat een team van het SEKEM Medisch Centrum met een oude ambulance de dorpen in, werft ‘gezondheids-ambassadeurs’, organiseert informatie bijeenkomsten en oefenbijeenkomsten, doet de huisbezoeken en verwijst indien nodig door en doet geeft daar follow up aan. Deze aanpak is in juli 2020 gestart met onder andere veel aandacht voor corona preventie. SEKEM kan dit snel uitbreiden: naarmate er meer middelen zijn, worden meer van de in totaal ruim 40.000 vaak arme bewoners in de dorpen, bereikt. Maandelijks worden nu tussen 80 en 150 nieuwe mensen bereikt via wekelijkse bijeenkomsten. Zo’n 120 tot 150 nieuwe patiënten die dat nodig hebben, worden pro-actief thuis bezocht. Vaak profiteren familie-leden ook van zo’n bezoek.

Financiële steun

Om Health on Wheels te kunnen blijven uitrollen en om mensen met beperkte financiële middelen te kunnen behandelen, is het Medisch Centrum afhankelijk van financiële steun vanuit de SEKEM-bedrijven en van vele donaties. De behoefte aan betere, meer integrale en preventieve gezondheidszorg is groot. Dat kost veel geld. Elke steun daarbij is meer dan welkom!

Triodos givethechange.nl

De Triodos Foundation stelt haar vernieuwde schenkgeld-platform open voor SEKEM’s Health on Wheels. Via www.givethechange.nl kun je eenvoudig en rechtsreeks doneren voor dit doel. De Triodos Foundation is een ANBI: schenkingen zijn binnen de regels van de Belastingdienst aftrekbaar.

Vriendenkring SEKEM

De Vriendenkring SEKEM ondersteunt het werk van de SEKEM Development Foundation in Egypte met geld, raad en vriendschap. Naast de Nederlands-Belgische vriendenkring zijn er vriendenkringen in Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië. In Zwitserland bestaat een SEKEM fonds. Een bijdrage aan Health on Wheels kun je ook overmaken op bankrekening NL76 TRIO 0212 4884 22 ten name van de Vriendenkring SEKEM te Den Haag, met vermelding van dit doel. Ook Vriendenkring SEKEM is een ANBI, waardoor giften binnen de regels van de belastingdienst aftrekbaar zijn.