< Naar het nieuwsoverzicht

Vaccineren tegen Covid19, informatie vanuit de antroposofie

Maandag 22 februari - Vanuit de antroposofie zijn er verschillende artikelen geschreven over vaccinatie tegen Covid19. Maak een goed onderbouwde keuze voor wel of niet vaccineren.

Antroposana neemt geen standpunt in maar informeert. Wij delen de informatie vanuit de antroposofie zodat u een eigen keuze maakt, gebaseerd op goed onderbouwde informatie.

Zo is er een artikel geschreven door twee artsen namens de medische sektie van de antroposofische vereniging wereldwijd, over het vaccinatievraagstuk rondom SARS-CoV2.: Vaccineren tegen Covid-19.

Therapeuticum Aurum heeft een praktijkfolder gemaakt omdat de huisartsenpraktijk veel vragen kijgt over de planning van de vaccinatie en om een gezondheidsafweging te maken.

Ook gezondheidscentrum Widar in Zeist geeft veel informatie via een filmpje, over wat je kunt doen op afstand voor iemand die ziek is.

In HP de tijd is een artikel verschenen van Carla Peeters, Immunologe: https://www.hpdetijd.nl/2021-01-07/het-coronavaccin-is-niet-zonder-risicos/ Zij schrijft: "Voor veel kinderen, jongeren, mensen met chronische ziekten en ouderen kan een strategie naar het versterken van het immuunsysteem met een gezonde voeding en leefstijl als eerste stap wel eens tot meer gezondheidswinst leiden. Eerdere ervaringen met de tuberculosebacterie toonden dat goed onderwijs en een sociale omgeving een belangrijke bijdrage leveren om infecties te voorkomen."

Zij benadrukt dat de eenzijdige focus op maatregels als 1.5m, mondkapjes en vaccin niet tot genezing leidt en ons niet gezonder maakt. Wij leggen de focus op zelfherstellend vermogen, veerkracht, en het versterken van het immuunsysteem. 

Via de IVAA (International Federation of Anthroposophic Medical Associations) verscheen een (in het Engels) standpunt t.o.v. vaccinaties t.b.v. SARS-CoV-2 :

 https://www.ivaa.info/latest-news/article/article/anthroposophic-medicine-statement-on-vaccination-against-sars-cov-2/