< Naar het nieuwsoverzicht

Conferentie: Ich denke an mein Herz

Dinsdag 22 oktober - Tijdens de conferentie op 25 en 26 oktober, staat het hart centraal. Peter Selg verzorgt een lezing en er zijn verschillende werkgroepen over mediteren.

“Ich denke an mein Herz” ​​therapeutische meditaties van Rudolf Steiner

Lezing

Peter Selg (kinderpsychiater, leider Ita Wegmaninstituut Arlesheim) op vrijdagavond 25 oktober. Zijn lezing is een inleidende voordracht op dit thema. De basis hiervoor is zijn boek “Ich denke an mein Herz, es birgt mein Ich. Hij spreekt in het Duits, Gertrud Mau zal samenvattend vertalen in het Nederlands.. Deze voordracht is ook toegankelijk voor geïnteresseerden. € 20,- te betalen aan de zaal, inclusief koffie en thee.
vooraf aanmelden: info@nvap.nl

Els van Beek (GZ psycholoog ) Zal op vrijdagavond en zaterdagochtend het welkom verzorgen. Deze voordracht van Peter Selg is een eerste in een serie van drie keer waarin het hart centraal staat. Volgend jaar rond Pasen ( alleen een voordracht) en in het najaar ( mini conferentie) zal hierop aangesloten worden. Dit zal ook in het kader van 100 jaar Antroposofische
geneeskunde staan.

Werkgroepen

1) Tosca Derks,( GZ psycholoog):
Mediteren hoe doe je dat? Er zijn vele voorstellingen over hoe je “moet” mediteren. We gaan onderzoeken hoe eenieder het gaan van een oefenweg in mediteren aanpakt. Vervolgens gaan we aan de hand van beschrijvingen van Rudolf Steiner in “De weg tot inzicht in hogere werelden “samen een meditatie doen.
2) Ronald Kooy (GZ psycholoog)
Rudolf Steiner heeft aan patiënten meditaties gegeven. Het lijken algemene meditaties te zijn die niet specifiek voor een
bepaald persoon of ziekte werkzaam zullen zijn. In deze werkgroep gaan we verschillende meditaties doen en ervaringen daarvan uitwisselen.
3) Jacqueline Gerbrands (GZ-psycholoog) Ellen Gerbrands (Kunstzinnig therapeut)
Meditatie en Salutogenese. Rusdolf Steiner geeft aan dat meditaties bij kunnen dragen in een genezingsproces.
Peter Selg zal in zijn voordracht hier ook aandacht aan geven. In deze werkgroep willen we onderzoeken hoe meditaties bij kunnen dragen aan genezing. Wij zullen naar de hartmeditatie “Ich denke an mein Herz” kijken en naast het (meditatief) onderzoeken gaan we ook kunstzinnig werken om de werking daarvan te ervaren.

Euritmie

Geesiena Stradmeijer, Bart-Jeroen Kool​​​​


​Kosten:
​Alleen de voordracht op vrijdagavond : € 20,- contant betalen. Vrijdagavond en zaterdag: €75,-

Graag overmaken op ​rekening:
​NL73 TRIO 0390 3904 53 o.v.v. conferentie 2019
vooraf aanmelden: info@nvap.nl