< Naar het nieuwsoverzicht

Meedoen aan onderzoek euritmietherapie?

Zondag 20 augustus - Een oproep aan euritmietherapeuten, artsen en andere verwijzers naar ET, én mensen die doorverwezen zijn naar ET (en al dan niet ET gaan volgen): zou je willen meewerken aan dit onderzoek? In het kader van haar afstudeeronderzoek Psychologie doet drs. Roelien Logtenberg onderzoek naar de werkzaamheid van euritmietherapie (ET).

Onderzoek

Onderzoeksvraag is: wat is het effect van ET op de oorspronkelijke klacht, de algemene psychologische symptomen en de zelfbeschikking (een concept bestaande uit autonomie, competentiegevoel en verbondenheid).

Mensen die ET volgen (ET-groep) worden op deze variabelen vergeleken met mensen die geen ET volgen (controlegroep). Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de vakgroep Levenslooppsychologie van de Open Universiteit en in overleg met de Nederlandse Vereniging voor Euritmietherapie (NVET). 

Oproep

Bij deze een oproep aan euritmietherapeuten, artsen en andere verwijzers naar ET, én mensen die doorverwezen zijn naar ET (en al dan niet ET gaan volgen): zou je willen meewerken aan dit onderzoek? 

Als arts/verwijzer of euritmietherapeut selecteert en vraag je patiënten/cliënten van 18+ die naar Euritmietherapie doorverwezen zijn of zouden kunnen worden. Een informatiebrief voor respondenten met daarin alle informatie kun je te zijner tijd uitprinten voor de respondent.

Ook als je maar weinig voor het onderzoek geschikte deelnemers hebt, kunt je meewerken, graag zelfs. Als respondent vul je over een periode van drie maanden driemaal een vragenlijst in, bij voorkeur online, à 10-15 minuten per keer.    s I     Het onderzoek start september 2017. Respondenten kunnen tot eind 2017 instromen.

Info en aanmelding:

030-2625 933 of stuur een e-mail. Jouw medewerking wordt zeer op prijs gesteld!