Inloggen

Polis

 

Zorgverzekeringen 2014

Hier vindt u informatie over de collectieve zorgverzekeringen via Antroposana, die we voor onze  leden bij zorgverzekeraar De Amersfoortse hebben afgesloten.

De belangrijkste voordelen van de Antroposanapolis

 • Onderzoek en behandeling uitgevoerd door een arts, mits aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA) of de Vereniging Homeopathische Artsen Nederland (VHAN).
 • Antroposofische therapieën op doorverwijzing van een antroposofisch of homeopathisch (huis)arts of specialist, mits de therapeut lid is van een beroepsvereniging die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders.
 • Antroposofische en homeopathische geneesmiddelen op voorschrift van een antroposofisch (huis)arts, homeopathisch (huis)arts of specialist en geleverd door een apotheek of apotheekhoudend huisarts en waarvoor een vergunning in Nederland of Duitsland voor is afgegeven. Hieronder vallen tevens de magistrale of antroposofische apotheekbereidingen. Antroposofische geneesmiddelen van Wala en Weleda kunnen ook via Duitse apotheken worden geleverd.
 • Onderzoek en behandeling uitgevoerd in 5 antroposofische klinieken in Duitsland en Zwitserland, na toestemming van De Amersfoortse Verzekeringen en tot de in de polisvoorwaarden gestelde maxima.
 • Dieetadvies wordt voor drie uur vergoed in de basisverzekering; de Antroposanapolis biedt 100% vergoeding in de aanvullende verzekeringen, met een maximum van vier uur in totaal in de Antroposana AV Budget en Antroposana AV Basis en 100% in de Antroposana AV Uitgebreid en Antroposana AV Optimaal.
 • Uitgebreide dekking fysiotherapie.
 • De premies zijn gunstig.
   

De belangrijkste voordelen van de reguliere aanvullende polis

 • Onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen en – geneesmiddelen’ voorziet deze verzekering in de regel in een goede dekking voor alternatieve geneeswijze en alternatieve geneesmiddelen (echter géén dekking voor antroposofische geneesmiddelen uit Duitsland en voor behandelingen bij een antroposofisch therapeut).

 • Uitgebreide dekking fysiotherapie.

 • De premies zijn gunstig.

Voor vragen over uw declaraties bij De Amersfoortse kunt u terecht bij onze intermediair. Flexis Groep, tel. 020 62 60 628. Vraag naar Marlies of René. Of mail naar antroposanapolis@flexisgroep.nl

 

Downloads over de zorgverzekering 2014

Klik hier... voor FAQ / de veel gestelde vragen polis 2014 - download volgt

Polisvoorwaarden

Hieronder kunt u de polisvoorwaarden in PDF-formaat lezen en/of downloaden.

Als u de PDF-bestanden op deze pagina niet kunt openen, klik dan hier voor de gratis reader.

Lees de polisvoorwaarden voor de exacte vergoedingen, voorafgaand aan de behandeling of bestelling van uw geneesmiddelen, goed door!